Які вибрати дрова для шашлику?
Жодне свято і літній відпочинок не обходиться без шашлику. Його готувати легко і швидко, але є кілька негласних правил ідеального шашлику. Ігноруючи вибір дров, шанси приготувати смачне і незгоріле м'ясо дорівнюють нулю. У цій статті ми розповімо основні рекомендації по вибору палива для приготування шашлику.
Які вибрати дрова для шашлику



Рекомендація по вибору дров для шашлику
Всю деревину можна поділити на три види: фруктові, листяні і хвойні. Розглянемо кожен з підтипів більш докладно:
- Фруктові дерева. Найкращий варіант деревини для приготування шашлику. Вона дає хороший жар і тривалий термін горить. При цьому м'ясо набуває приємний аромат. Заготівлею дров з фруктових дерев займаються в кінці осені, не знімаючи кору. Особливо виділяють вишню, яблуню і грушу. З дров вишні виходить смачний шашлик з баранини, свинини і телятини. Також добре смажитися дичину. М'ясо при цьому виходить трохи прокопчённим, так як вишня сильно диміти. На яблуні відмінно прожарівается телятина, субпродукти і дичину. Деревини груші надає шашлику особливо приємний аромат. Можна робити мікс з різних фруктових дерев.
- Листяні породи. Для шашлику використовують тільки ясен і дуб. Решта види часто не придатні. Одні занадто багато диму дають, а інші важко розпалити. Можна також міксувати фруктові з листяними, щоб отримати смачне м'ясо на виході. Але з листяних потрібно обов'язково знімати кору.
- Хвойні дерева. Ця порода не використовується для приготування шашлику. Так як при згорянні виділяється смола, шкідлива для здоров'я і надає неприємний смак м'яса. На хвойної деревини можна готувати тільки страви в закритому посуді.