Які вибрати дрова для шашлику

Які вибрати дрова для шашлику?

Жодне свято і літній відпочинок не обходиться без шашлику. Його готувати легко і швидко, але є кілька негласних правил ідеального шашлику. Ігноруючи вибір дров, шанси приготувати смачне і незгоріле м'ясо дорівнюють нулю. У цій статті ми розповімо основні рекомендації по вибору палива для приготування шашлику.

Які вибрати дрова для шашлику
Які вибрати дрова для шашлику
Які вибрати дрова для шашлику
Які вибрати дрова для шашлику

Рекомендація по вибору дров для шашлику

Всю деревину можна поділити на три види: фруктові, листяні і хвойні. Розглянемо кожен з підтипів більш докладно:

  1. Фруктові дерева. Найкращий варіант деревини для приготування шашлику. Вона дає хороший жар і тривалий термін горить. При цьому м'ясо набуває приємний аромат. Заготівлею дров з фруктових дерев займаються в кінці осені, не знімаючи кору. Особливо виділяють вишню, яблуню і грушу. З дров вишні виходить смачний шашлик з баранини, свинини і телятини. Також добре смажитися дичину. М'ясо при цьому виходить трохи прокопчённим, так як вишня сильно диміти. На яблуні відмінно прожарівается телятина, субпродукти і дичину. Деревини груші надає шашлику особливо приємний аромат. Можна робити мікс з різних фруктових дерев.
  2. Листяні породи. Для шашлику використовують тільки ясен і дуб. Решта види часто не придатні. Одні занадто багато диму дають, а інші важко розпалити. Можна також міксувати фруктові з листяними, щоб отримати смачне м'ясо на виході. Але з листяних потрібно обов'язково знімати кору.
  3. Хвойні дерева. Ця порода не використовується для приготування шашлику. Так як при згорянні виділяється смола, шкідлива для здоров'я і надає неприємний смак м'яса. На хвойної деревини можна готувати тільки страви в закритому посуді.