Як правильно смажити м'ясо на вугіллі?
Одне з улюблених страв у нашій країні це шашлик. Його готують з різних видів м'яса, попередньо замаринувавши. Смак і соковитість багато в чому залежить від уміння правильно смажити на вугіллі. На перший погляд здається, що немає нічого складно в регулярному перевертанні шампурів з м'ясом на вугіллі, але все ж не у всіх виходить смачний шашлик. У цій статті ви дізнаєтеся, як готувати смачно і соковито шашлик на вугіллі.
Трохи про м'ясо
Великим попитом користується шашлик зі свинини, курки, телятини, баранини і морепродуктів. Ми не рекомендуємо купувати готове замариноване м'ясо, так як за допомогою спеції і маринаду легко ховається несвіже сировину. Набагато правильніше буде замаринувати шашлик самостійно, тим більше цей процес зовсім нескладний. Найпростіший спосіб замаринувати м'ясо, перемолоти цибулю в блендері і додати лимонного соку, солі, перцю меленого і петрушки або інший будь-якої зелені. Цей рецепт зарекомендував себе вже давно. Час маринування коливається від 2 до 12 годин за бажанням.



Приготування шашлику
Після того, як ви нанизані м'ясо на шампура, обов'язково вздовж волокон. Рекомендуємо, перед нанизування змастити їх олією. Після щільно нанизати один до одного кожен шматок м'яса. Для того щоб визначити висоту над вугіллям для прожарювання шашлику, візьміть аркуш звичайного паперу. При певній висоті цей лист буде обвуглюватися. Саме на такій відстані і потрібно готувати шашлик.
Рекомендації з приготування шашлику:
- Перші п'ять хвилин смажте м'ясо на висоті нижче на 2-3 см, ніж зазвичай, щоб вийшла гарна скоринка;
- Регулярно перевертайте шампури, щоб м'ясо не підгоріло;
- Щоб не розгорявся вогонь сильно, можна гасити його полум'я водою;
- Перед тим, як зняти шашлик з вугілля, перший шматочок надріжте і перевірте готовність;
- Середній час приготування становить 15-20 хвилин.