Як не потрібно робити шашлик: 5 непоправних помилок
Шашлик - частий гість на пікніках, травневому відпочинку і будь-якому застілля. М'ясо готують на кожне свято, а з димком це взагалі улюблена страва гостей. Для того щоб його приготувати смачно, потрібно дотримуватися деяких правил і не допускати поширених помилок, про які більш докладно ви дізнаєтеся з цієї статті. Самі основні промахи допускаються при смаженні м'яса.
«Все й одразу!»
Одна з найпоширеніших помилок несмачного шашлику - це поспіх і як наслідок жарка всього м'яса однією партією. Нанизуючи шашлик на шампур занадто щільно, він виходить недожаренним. Деякі шматочки і зовсім сирі всередині. Запам'ятайте одне правило при смаженні м'яса, зазори між шматками повинно бути мінімум півсантиметра.
Неоднакові шматочки шашлику
Ще одна часта причина нерівномірно прожареного і згорілого шашлику. Звичайно ж, потрібно нарізати м'ясо на однакові за розміром шматки. В іншому випадку, отримуємо дуже маленькі шматочки підгорілими, а надто великі - сирими.



Надрізи м'яса
Для того щоб перевірити готовність шашлику, багато надрізають всі шматочки м'яса. Це непоправна помилка, через яку м'ясо виходить сухим і жорстким. Для того щоб перевірити готовність страви досить надрізати один шматок і спробувати його.
Жарка разом з овочами
Неправильним буде приготування м'яса і овочів на одних шампурах. Овочі готуються набагато швидше, тому вони неминуче підгорять, поки м'ясо буде все ще прожарюватися. Рекомендуємо нанизувати овочі і м'ясо окремо на різний шампур.
Неправильний вибір дров
Для смаження шашлику потрібно вибирати деревину плодових або листяних порід. Дрова повинні бути однакового розміру, щоб вогонь був рівномірним.