Як не потрібно робити шашлик: 5 непоправних помилок

Як не потрібно робити шашлик: 5 непоправних помилок

Шашлик - частий гість на пікніках, травневому відпочинку і будь-якому застілля. М'ясо готують на кожне свято, а з димком це взагалі улюблена страва гостей. Для того щоб його приготувати смачно, потрібно дотримуватися деяких правил і не допускати поширених помилок, про які більш докладно ви дізнаєтеся з цієї статті. Самі основні промахи допускаються при смаженні м'яса.

«Все й одразу!»

Одна з найпоширеніших помилок несмачного шашлику - це поспіх і як наслідок жарка всього м'яса однією партією. Нанизуючи шашлик на шампур занадто щільно, він виходить недожаренним. Деякі шматочки і зовсім сирі всередині. Запам'ятайте одне правило при смаженні м'яса, зазори між шматками повинно бути мінімум півсантиметра.

Неоднакові шматочки шашлику

Ще одна часта причина нерівномірно прожареного і згорілого шашлику. Звичайно ж, потрібно нарізати м'ясо на однакові за розміром шматки. В іншому випадку, отримуємо дуже маленькі шматочки підгорілими, а надто великі - сирими.

Як не потрібно робити шашлик
Як не потрібно робити шашлик
Як не потрібно робити шашлик
Як не потрібно робити шашлик

Надрізи м'яса

Для того щоб перевірити готовність шашлику, багато надрізають всі шматочки м'яса. Це непоправна помилка, через яку м'ясо виходить сухим і жорстким. Для того щоб перевірити готовність страви досить надрізати один шматок і спробувати його.

Жарка разом з овочами

Неправильним буде приготування м'яса і овочів на одних шампурах. Овочі готуються набагато швидше, тому вони неминуче підгорять, поки м'ясо буде все ще прожарюватися. Рекомендуємо нанизувати овочі і м'ясо окремо на різний шампур.

Неправильний вибір дров

Для смаження шашлику потрібно вибирати деревину плодових або листяних порід. Дрова повинні бути однакового розміру, щоб вогонь був рівномірним.