Шашлик і ЗСЖ - рекомендації від лікарів
Шашлик - улюблене блюдо в нашій країні. Травневі свята, літники пікніки, застілля у друзів і родичів не обходяться без шашликів. У багатьох з тих, хто намагається дотримуватися здорового способу життя виникає питання: «Наскільки він шкідливий для організму?» І неспроста, адже його смажать і часто з великою кількістю жиру.
На це питання лікарі відповідають наступне:
При правильному маринаді, шашлик не тільки не шкідливий, але і корисний. Дієтологи стверджують, що певні спеції здатні знищувати канцерогени, які утворюються при смаженні м'яса. Цю ж функцію можуть виконувати і овочі.
Маринад з майонезу і кетчупу однозначно робить непотрібним блюдо. Шашлик, приготований таким чином, може давати навантаження на судини. Тому лікарі рекомендують для маринаду використовувати натуральні спеції та прянощі, соки.
Сильно обсмажений шашлик не рекомендується їсти, так як саме від ступеня прожарювання залежить кількість виникаючих канцерогенів в страві.
При дотриманні даних рекомендацій виходить корисне і дуже смачна страва.