Як приготувати шашлик смачно?
Головні два секрету приготування смачного шашлику - хорошої якості м'ясо і маринад. Щоб посмажити смачний шашлик в першу чергу важливо вибрати правильно м'ясо. Це не тільки вибір свинини, яловичини або будь-якого іншого виду м'яса, але і такі особливості як свіжість, охолодження і частину туші.
Вибір м'яса
При виборі м'яса потрібно дотримуватися таких орієнтирів:
- М'ясо повинно бути свіжим, але не парним і охолодженим. З мерзлого м'яса вийти сухою шашлик. З парного м'яса повинна спочатку стекти кров, а потім вже можна його маринувати. Тому перше правило - золота середина між свіжим і охолодженим м'ясом.
- Вибір частини туші. Від даного вибору залежить смак, жорсткість, легкість приготування. Наприклад, шашлик зі свинини найкраще готувати з шиї, а баранини - з окосту. Але новачкові з таким видом м'яса, як баранина і телятина буде складно впоратися. У баранини специфічний запах, який потрібно в процесі смаження прибрати. У той час як яловичину не просто приготувати м'якою і соковитою. Не рекомендується використовувати для шашлику з яловичини частини туші: стегна і стегна. Якщо ви новачок спробуйте приготувати шашлик з курки. Це м'ясо ніжне і швидко готуватися. Готувати будь-якого фрагменту птиці.

Особливості маринаду
Після вибору м'яса стоїть питання про підбір маринаду, який робить шашлик смачним, соковитим, насичується спеціями, розм'якшує. В даний час існує велика кількість маринадів для різного виду м'яса на основі вина, лимонного соку, молока, кислого молока і т.д. Але головні компоненти будь-якого маринаду хорошої якості сіль, перець горошком і цибулю. При дефіциті соку в м'ясі потрібно додати рідину, а саме вино, сік молоко. Наприклад, свинину і телятину краще замочувати в кислих соках і кисляку. Яловичина добре виходить на винному маринаді. Курку можна маринувати будь-яким способом. Не варто додавати в маринад оцет, так як він робить м'ясо жорстким. Магазинний шашлик часто продається з додаванням оцту, щоб приховати сліди несвіжості м'яса.
Ще один момент при маринуванні шашлику - вибір посуду. Не рекомендується маринувати м'ясо в алюмінієвій та іншої залізної ємності, так відбуватися окис з кислим соком.
Це призводить до зіпсованому смаку і жорсткості м'яса. Оптимально підійде посуд зі скла, глини і з емальованим покриттям. Шашлик - страва, яка потребує вправності і практики. Чи не з першого разу вийти смачно і соковито. Але є й інші варіанти, наприклад, замовити вже готовий шашлик з доставкою додому.