6 головних помилок в маринуванні шашлику

6 головних помилок в маринуванні шашлику

Є всього кілька помилок, допустивши які приготувати смачний і соковитий шашлик, буде неможливо. Одна з них це неправильно замариноване м'ясо. Здавалося б, що складного в маринуванні, але навіть маленька помилка перетворить шашлик в дубове несмачне блюдо. У цій статті ми розповімо 6 головних помилок в маринуванні шашлику.

Перебір з оцтом

Багато для маринаду шашлику використовують оцет. Це традиційний інгредієнт, альтернативою якому вважається лимонний сік, кефір і соєвий соус. Їх усіх об'єднує єдина функція по відношенню до м'ясо - розм'якшення м'язових волокон. Перебір з даними компонентами може привести до зворотного дії, зруйнуватися його структура і погіршаться смакові якості. Вид оцту не має значення. Важливо дотримуватися пропорції і не додавати інших кислих інгредієнтів.

Пересіл

Дуже часто в маринад додають багато солі. При цьому мало хто здогадується, як це негативно відбивається на смаку готового шашлику. Сіль частково не розчиняється в м'ясі і тим самим витягує рідину з нього. У підсумку виходить сухою і солоний шашлик. Професіонали рекомендують солити м'ясо безпосередньо перед смаженням.

Недолік прянощів

Для того щоб вийшов смачний і соковитий шашлик число спецій повинна дорівнювати максимально чотирьом. Дотримуючись цього правила, можна зберегти смакової баланс. Недолік приправ також може стати помилкою і шашлик вийти прісним. Чи не поєднуйте безліч приправ в маринаді, це не тільки не зробить шашлик смачним, але і зіпсує його.

6 головних помилок в маринуванні шашлику
6 головних помилок в маринуванні шашлику
6 головних помилок в маринуванні шашлику
6 головних помилок в маринуванні шашлику

Відсутність рослинного масла

Основою маринаду разом з оцтом є рослинна олія, яке виконує функцію утримання соку в м'ясі. Крім того, масло зменшує занадто агресивна дія кислоти в маринаді. Спеції набагато краще розчиняються в шашлику при наявності рослинного масла. Тому радимо в маринад додавати кілька столових ложок рослинного масла, в залежності від кількості м'яса.

Брак часу для маринування

Для маринування м'яса необхідно не менше двох годин. Це саме мінімальний час. Бажано маринувати протягом 8-12 годин, але бувають екстрені випадки, тому допускається поріг о другій годині. М'ясо, замариноване менший час, швидше за все вийти жорстким і сирим. Особливо довго потрібно маринувати такі види м'яса, як баранина або яловичина. Курку звичайно можна маринувати менше двох годин.

Застосування несвіжого маринаду

Це часто практикують любителі шашлику. Але не варто забувати, що в старому маринаді залишається кров і дрібні частинки м'яса, а разом з ними і небезпечні бактерії, які швидко розмножуються. Рекомендуємо готувати завжди свіжий маринад і не ризикувати своїм здоров'ям.