Шашлична лавка - Веселий кабанчикШашлична лавка - Веселий кабанчикШашлична лавка - Веселий кабанчик

Статті

Статті Шашлик як правильно вибрати м'ясо
Кращий шашлик на Позняках
Шашлик як правильно вибрати м'ясо

Шашлик як правильно вибрати м'ясо

Навіть якщо за віконцем дощик, навіть якщо зараз тільки середина непростий трудового тижня, навіть якщо з ранку начальник влаштував прочухана і настрій впало нижче плінтуса, яке прозвучало раптом слово ШАШЛИК у кожного викличе як мінімум мимовільну посмішку і хвилю позитивного настрою, нехай і де -то там - в глибині вашої душі. А позитивні емоції в будь-який день тижня і при будь-яких обставинах - гарна підмога в будь-яких справах і починаннях. До того ж - навіть якщо це середина робочого тижня - вже зараз пора готуватися до смачного пікніка.

Так що ж це за таке чарівне слово ШАШЛИК і чому з ним пов'язані наші позитивні емоції, поява посмішки на губах і позитивне креативне настрій!?

Безумовно, просто тому що це:

  1. хвилюючі й радісні клопоти перед виїздом за місто;
  2. це весела славна компанія друзів, рідних і близьких людей;
  3. це ароматний димок з мангала, що огортає чарівний дворик або затишну поляночку десь в зеленому лісі;
  4. це аромат нудиться на мангалі маринованого м'яса;
  5. це накритий стіл з різноманітними смаколиками та напоями;
  6. це насолода від всіх цих страв, чудовою веселій компанії, навколишньої природи і від того, що попереду є як мінімум добу, і немає необхідності думати ні про виконання виробничих планів, ні про бухгалтерію, ні про кошторисах, ні про результати переговорів з партнерами по бізнесу!

Ура! Хай живе ШАШЛИК!

Важливо відзначити, що по грузинській традиції процес приготування цієї страви цілком і повністю прерогатива чоловіків. Жінки шашлик до столу подають.

Уміння приготувати гарний смачний і корисний шашлик - гордість і мета кожного кухаря!

Кожен з нас дуже хотів би приготувати самий-самий смачний і красивий шашлик, але, на жаль далеко не завжди те, що ми створили у мангала, викликає захват і захоплення у тих, кого ми своїм творінням пригощаємо. Це, звичайно ж і засмучує, і засмучує. А потрібні нам ці печалі!?

Давайте спробуємо з'ясувати - що треба знати і вміти, щоб приготоване Вашими власними руками страва була справжнім кулінарним шедевром і гості знову і знову, захоплюючись смаком, ароматом і видом шашлику, і не тільки вимагали добавки, але і завжди із захопленням саме Вас просили його приготувати!?

М'ЯСО

Основний і найважливіший компонент шашлику - м'ясо.

Для приготування шашлику традиційно використовують баранину, свинину, яловичину (телятину), кролятину, дичину, м'ясо птиці і риби.

Саме про м'ясо перших трьох претендентів ми з Вами зараз і поговоримо

Шашлик з кожного виду м'яса, безсумнівно, по-своєму смачний, гарний і корисний, і у кожного з них є свої захоплені шанувальники.
І, оскільки головний компонент будь-якого шашлику - м'ясо, то його якість, безумовно, найважливіший фактор, що впливає на якість кінцевого продукту.

Саме тому важливо відповісти на головне питання:

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ м'ясо для шашлику

Будь-який професійний кухар однозначно відповість - для шашлику просто необхідно вибирати найсвіжіше м'ясо!

Чому !? Тому що - чим свіже буде м'ясо, тим смачніше, ніжніше і ароматні буде шашлик. Аксіома.

Де взяти, як і яке м'ясо вибрати

Варіант перший і самий оптимальний:

Свіже м'ясо недавно облупленого баранчика, свинки и.т.п.

Правильно! На жаль далеко не у кожного ... ось за тим прекрасним садом є своя ферма, де можна запросто і в будь-який відповідний для цього момент взяти баранчика, теляти або поросяти ...

Маленький секрет! Парне м'ясо - не найкращий варіант.

хлопця м'яса треба ОБОВ'ЯЗКОВО дати відстоятися години чотири! Ну, а потім - пора в готування!

Довідка

Парне м'ясо - до 3 годин після забою тварини
Охолоджене - його температура зберігання від 0 до -4 градусів.

Останній варіант найкращий для приготування шашлику.

Варіант другий:

Йдемо на ринок до перевіреного, надійного і чесного продавцю.

- А де такого продавця взяти? - резонно викликніть ви. І будете абсолютно праві!

шепну по секрету - це стратегічне питання в житті кожної міської людини і його сім'ї!

Тому - обов'язково знайдіть і заведіть дружні стосунки з одним із продавців на ринку на м'ясних рядах (як, власне кажучи, і на інших рядах теж, до цього ми повернемося трохи пізніше) і .... якщо Вам пощастило і таке знайомство сталося - нехай буде вам щастя !!!

УВАГА! У будь-якому випадку, якщо мова йде про баранину, свинину і яловичину (телятині) - м'ясо не повинно бути замороженим! З замороженого м'яса важко приготувати гідний шашлик.

Але. Якщо все ж вибір один - м'ясо з холодильника, не треба впадати у відчай. З нього теж вийде хороший шашлик, якщо його підготувати правильно. Звичайно, якщо до заморозки Ви вибирали цей продукт правильно.

Пам'ятайте головне! Маринувати морозиво, або навіть просто холодне м'ясо не можна!

Нехай воно, родима, повільно розморозиться і зігріється до кімнатної температури, нехай з нього стече вся кров'яна рідина ... І тільки потім, приступаємо до його обробці ....

ВИБІР М'ЯСА

Вибір м'яса не обмежується його свіжістю.

М'ясо НЕ ПОВИННО:

бути пухким і слизьким
з нього не повинна сочитися рідина

М'ясо ПОВИННО:

мати приємний запах, вид і відповідний приємний колір
бути пружним

Свинина

Найбільш смачний шашлик зі свинини вийде саме з шийної частини туші. Можна використовувати м'ясо і з окосту, але, на думку фахівців - шашлик з такого м'яса виходить не таким ніжним і вишуканим, як з шийної частини.

  1. Колір м'яса - світло-рожевий!
  2. Прожилки - не дуже товсті (інакше - жувати так жувати!)!
  3. Запах. Не полінуйтеся понюхати м'ясо при виборі. Ніяких неприємних сторонніх запахів! Ні-ка-ких!

Свіжа свинина і на колір, і на запах зобов'язана бути і приємною, і привабливою!

Ще один секрет! Багато професіонали радять для шашлику зі свинини використовувати подчеревок, який на перший погляд дуже схожий на сало і навіть може мати безформний вигляд і залишки шкурки (в тому його особливість). Подчеревок має світлий колір, а після приготування шашлик з нього порадує багатьох гурманів і своїм смаком, і ароматом, і видом, і консистенцією.

Яловичина (телятина)

Телятина, звичайно ж, більш краща в даному випадку. Але і яловичина буде відмінним вибором.

Шашлик з яловичини більш жорсткий з усіх видів шашлику, тому, якщо є можливість вибору, розумно віддати перевагу телятині. Але ... на смак і колір, як кажуть в народі ....

При виборі цього виду м'яса для приготування шашлику, найоптимальніший вибір - частина філе або вирізка, а так само вирізка з внутрішньої частини задніх ніг (з жирком!).

Для телятини - чудовим вибором буде шийна частина та, знову ж таки - з жирком (для соковитості!).

Якісна свіжа яловичина і телятина не має неприємного різкого сильного або стороннього запаху. Гарна телятина має легкий аромат молочка.

Колір яловичини повинен бути червоним. Чи не матовим, а глянцевим

І пам'ятайте! Яловичина - м'ясо особливе. Якщо з ним працювати неправильно - шашлик вийде несмачним.

Баранина

Баранина - продукт досить специфічний. У порівнянні зі свининою вона трохи сухувата і швидко остигає (це пов'язано зі специфічними властивостями її жиру), саме тому шашлик слід їсти відразу ж з мангала, з димком, що, здається, мало кого засмутить, а скоріше - є своєрідною родзинкою застілля. < /p>

Шашлик прийнято вважати грузинським стравою. А на зелених гірських долинах сонячної Грузії ми уявляємо собі численні стада баранчиків. І це майже так і є. У Грузії дійсно розводять чимало овець, і дуже люблять і цінують шашлик саме з баранини.

На думку будь-якого грузина - найкращим вибором для приготування шашлику буде філе туші баранчика. Відмінно підійде і м'ясо з задніх ніг. Чудове блюдо вийде і з реберець, але це особливий варіант.

Як вибирати баранину

Відмітна ознака поганої баранини - неприємний, сильний, різкий, прогірклий запах.

Запах гарної якісної баранини свіжий, природний, з легким ароматом зеленої травички
Жир на м'ясі баранчика повинен бути або світлим, або молочно-білим.

Гарне свіже м'ясо - рожевого кольору.

Ну, а про решту незмінних принципах і факторах, на які важливо і потрібно звернути увагу при виборі м'яса ми з Вами вже говорили вище. Дотримуйтесь їм і шашлик у Вас вийде - пальчики відкусиш!

Другий секретний і важливий компонент в процесі приготування шашлику - маринад!

О-о-о! Це чарівний, казковий еліксир! Це творець ніжності, смаку і аромату шашлику!

У кожного майстра, у кожного кухаря рецепт маринаду свій - особливий. І саме тому видів маринадів безліч - від багатокомпонентних, до простих і нехитрих, але призводять до незмінно відмінного результату!

Але про це важливий компонент у створенні чудового страви під назвою ШАШЛИК ми з Вами поговоримо в наступній розмові!

Будьте уважні, пильні і старанні!

Сонячного Вам настрою і вдалого вибору м'яса!

Шашлик як правильно вибрати м'ясо
Шашлик як правильно вибрати м'ясо
Шашлик як правильно вибрати м'ясо

Читайте також

Шурпа
Шурпа
Шурпа в «Веселому кабанчика»

admin - декабрь 27 2016

Доставка шашлику - до вашого столу
Доставка шашлику - до вашого столу
Доставка шашлику - до вашого столу

admin - июль 06 2016