Шашлична лавка - Веселий кабанчикШашлична лавка - Веселий кабанчикШашлична лавка - Веселий кабанчик

Статті

Статті Як вибрати м'ясо для шашлику?
Кращий шашлик на Позняках
Як вибрати м'ясо для шашлику?

Як вибрати м'ясо для шашлику?

Шашлик асоціюється у багатьох з нас з відпочинком на вилазці, зустріччю з друзями і просто теплим літнім відпочинком. Це популярне м'ясне блюдо має своїх прихильників по всій Європі і на Кавказі. Користується попитом також і в Америці. Непорівнянний ні з чим аромат димку і смаженого м'яса підвищує апетит і навіть настрій. Багато що залежить, звичайно, від соковитості і м'якості шашлику. Щоб приготувати смачний і соковитий шашлик, важливо правильно вибрати м'ясо, замаринувати і посмажити його. У цій статті ми розповімо, як вибирати м'ясо для найкращого шашлику.

Як визначити свіже м'ясо?

Безперечно, найсмачніший шашлик виходить зі свіжого м'яса. Це визначається за такими критеріями:

  • Відсутність на м'ясі крові, слизу і будь-якої рідини;
  • Гнучкість і рівність кожного шматка;
  • Яскраво-червоний колір;
  • Чи не липка і трохи зволожена верхня частина;
  • Прозорість м'ясного соку;
  • Приємний і не викликає негативних емоцій запах;
  • Гарна щільність, що проявляється швидким вирівнюванням поверхні при натисканні.

Як визначити молоде м'ясо?

При виборі сировини для шашлику дуже важливо звертати увагу на вік тварини. Бажано купувати більш молоде м'ясо. Критерії вибору молодого м'яса:

  • Світлий відтінок сировини;
  • Чи не жорсткі м'язові волокна;
  • Природний, рівний і глянсовий колір;
  • Молоде м'ясо легко рветься, якщо відрізати тонкий шматочок.

Різниця між парним, холодним і замороженим м'ясом

Після забою м'ясо вважається парним протягом трьох годин. У цей час воно не годиться для приготування шашлику, оскільки він вийти жорстким і неїстівним. Більш витримане м'ясо, при якому м'язові волокна не напружені, набагато смачніше і м'якше буде.

Найоптимальнішим варіантом вважається охолоджена свинина або інший вид сировини. Рекомендована температура для зберігання в охолодженому вигляді - 0-4 градуси.

Заморожене м'ясо також підходить для приготування шашлику. Але є єдина умова: вона не повинна піддаватися повторному заморожуванню. У зворотному випадку шашлик вийти також жорстким. Перевірити заморожували його можна легко. Кілька разів размороженная свинина виділяє надто багато рідини, чого не скажеш про свіжу, одного разу заморожену.

Підіб'ємо підсумки

Вибираючи м'ясо для шашлику, звертайте увагу на свіжість, молодий вік. При відсутності свіжого витриманого м'яса, віддавайте перевагу охолодженого або один раз замороженому м'ясу. З вибором не поспішайте, інакше результат вас точно не порадує.

З якого м'яса смажити шашлик?

Найчастіше шашлик роблять з баранини, свинини і яловичини. Кожне з них має відмінності і в виборі частини м'яса, і в маринаді.

Особливості баранини

Перші шашлики смажилися саме з цього виду м'яса. Але і зараз є любителі баранини. Для того щоб вийшов смачний і м'який шашлик з неї, необхідно вибрати м'ясо молочного ягняти або однорічного баранчика. У першому випадку це можливо тільки навесні. Найсмачніший шашлик виходить з корейки, вирізки і задньої частини баранини. Рідше використовують ребра баранчика. Їсти шашлик потрібно гарячим, так як він швидко холоне.

Найсмачніший шашлик зі свинини

Більшість воліє свинячий шашлик і неспроста. Він виходить соковитим, м'яким, смачним і жилавим. Звичайно, в першу чергу мається на увазі шия. Ідеальне поєднання м'яса і жиру - ось секрет соковитості шашлику з шиї. Крім того, підходять такі частини: вирізка, ребра, корейка. З інших частин також можна приготувати шашлик, але маринувати доведеться довше. Найбільше не підходить задня частина свині.

Яловичина

Найбільше жорсткості варто очікувати від яловичини. Тому перед приготуванням її потрібно тривалий час марнувати. Для яловичого шашлику підходить філе, грудна і задня частина. Маринують яловичину в мінеральній воді.

Підготовка м'яса для шашлику

Перше що необхідно зробити, це нарізати м'ясо великими і невеликими шматками. У чому мінус маленьких шматочків, так це в недостатній соковитості. У той час як занадто великі пересмажиться зовні і недожарятся всередині. Приблизний розмір одного шматка м'яса повинен бути 3х3 см. На одному шампурі поміститися 5-6 шматочків, більше не треба.

Що стосується маринаду для м'яса, то тут починається найскладніше. Їх існує величезна кількість і визначитися на чомусь одному складно. Серед найпопулярніших відзначимо: цибулевий, кефірний, винний, томатний, гірчичний і пивний маринади. Окремим способом маринується яловичина. Для того щоб приготувати пікантний і оригінальний шашлик, можна використовувати гранатовий або цитрусовий маринад.

Як вибрати м'ясо для шашлику?
Як вибрати м'ясо для шашлику?
Як вибрати м'ясо для шашлику?

Читайте також

6 головних помилок в маринуванні шашлику
6 головних помилок в маринуванні шашлику
6 головних помилок в маринуванні шашлику

admin - февраль 06 2020

Як правильно смажити м'ясо на вугіллі?
Як правильно смажити м'ясо на вугіллі?
Як правильно смажити м'ясо на вугіллі?

admin - декабрь 23 2019